Ne përdorim cookies. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni politikën e privatësisë

Welcome
Small topic picture

Shërbimet sociale dhe shëndetësore

Nëse ju nuk punoni, në Gjermani merrni para prej shtetit. Këto para quhen shërbime sociale. Këto para mund të jenë të shumave të ndryshme. Mvaret prej asaj se sipas cilit ligj ju merrni para.
Me nje

Sa të holla do të marri unë?

- -në pritjen fillestare.
Në pritjen fillestare ju merrni vetëm pak të holla (54 Euro). Por ju merrni edhe një shtrat dhe ushqim. 54 eurot ose ju ua japin në dorë ose ju japin një çip-kartë. Blerjet e juaja do tju tërhiqen prej çi

Shërbime të tjera

Në ligj ka një fjalë “shërbime të tjera” . Në rast se nuk do të paguhet diçka, mund të mundoheni ta bëni një aplikim tek Sozialamt. Aplikimi mund të

Shkurtime të shërbimeve

Sozialamt mund tju paguan më pak para. Sozialamt duhet të ketë arsye, për tju paguar më pak. Për këtë Sozialamt duhet tju dërgoj juve një letër. Në letër duhet të shkruan edhe arsyetimi. Ju mund ti kundërshtoheni shkurtimit të shërbimit. Pyesni një [link]

Më shumë informacione

Më shumë informacione gjeni në faqen e internetit ProAsyl . Informacionet mund ti merrni në gjuhën gjermane dhe