Ҫerezler kullanıyoruz. Web sitemizi kullanarak, gizlilik politikasını kabul etmiş bulunuyorsunuz.

Welcome
Small topic picture

Dublin prosedürü

Avrupa Birliği ülkeleri artı İsviçre, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç Dublin-Länder Dublin ülkeleri olarak adlandırılıyor. Bir mültecinin ilk olarak kaydını gerçekleştiren ülke, o kişinin itica işlemini yapmasına kara verdi. Bu düzenlemeye ülkeler Dublin III Yönetmeliği olarak adlandırdılar.
İltica işleminin nerede yapılacağına kendiniz karar veremezsiniz.

Kim yetkili ?

Eğer önceden başka bir ülkede yaşadığınıza dair bir kanıt bulunuyorsa, iltica işleminizi başka bir AB ülkesinde yapmak zorundasınız. Bir ülke içinVisum bulunuyorsa, orada bir iltica başvurusunda bulunmuşsanız veya parmak izleriniz alınmış ise; bunların hepsi kanıt olarak sayılıyor. Ayrıca BAMF sizin önceden ikamet ettiğiniz ülkeyi, örneğin üstünüzde bulunan tren biletleri veya ülkenin fotoğrafları vasıtasıyla da kanıtlayabilir.

Dublin prosedürü

Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) sizin iltica işleminizden başka bir ülkenin sorumlu olup olmadığını öğrenmek istiyor. Bunun için, parmak izlerinizi alır ve bunları avrupa veri bankasında araştırır. Ayrıca BAMF size kaçış yolunuzu soracaktır. Bu soruşturma Seyahat yolu sorgulaması olarak adlandırılıyor. Bazen BAMF size ayrıca schriftliche Reiseweg-Befragung için bir mektup gönderir. Seyahat yolu sorgulması sırasında, neden o sorumlu olan ülkeye geri dönmek istemediğinizi de söyleyin. Ve orada neler yaşadıklarınızı anlatın. BAMF sizin başka bir ülkede ikamet ettiğinize dair bir kanıt göremiyorsa, iltica işleminiz Almanya'da yapılır. Seyahat yolu sorgulamasında yalan söyleyemezsiniz. Tam olarak hatırlamıyorsanız, bunu da söyleyin.

Aile Birleşimi (Madde 8-12 Dublin-III-Yönetmeliği)

Eğer başka bir Dublin-Land (Dublin ülkesinde) yaşıyorsanız, Dublin III Yönetmeliği kapsamında, Kern-Familie (yakına ailenizi) Almanya'ya getirebilirsiniz. Ayrıca sizde başka bir Dublin ülkesinde yaşayan yakın ailenizin yanına gidebilirsiniz. Tüm aile olarak bir Asyl-Antrag yapmanız gerekiyor ve Dublin-Referat üzerinden Familien-Nachzug içİn başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Başka bir AB ülkesinde oturma izni bulunan kişiler

Eğer başka avrupa ülkesinde sizin Anerkennung als Flüchtling veya subsidiärer Schutz bulunmuyorsa, Almanya'da iltica işlemi yapamazsınız. Ve ayrıca Dublin-III-Yönetmeliği de sizin için geçerli değildir. Almanya'da 90 gün kalabilirsiniz. Eğer o belirlenen süreden sonra Almanya'dan çıkmazsanız, Almanya sizi başka bir avrupa ülkesine sınır dışı edebilir.

İltica başvurusunun red-dedilmesi

Eğer BAMF sizin başka bir avrupa ülkesinde bulunduğunuza dair kanıtlar (tren bileti, parmak izi, iltica başvurusu, vize veya benzeri) görebiliyorsa, iltica başvurusunu geçersiz olarak reddeder. İltica başvurunuzun reddedilmesi büyük sarı bir zarf içerisinde alıcaksınız. Zarfın üzerinde bir tarih bulunmaktadır.

Verilen ret haberine karşı, bir hafta içinde dava açabilirsiniz ve idari mahkemeye acele dilekçe talebinde bulunabilirsiniz. Davayı çok geç açdığınız takdirde, davanın mahkemeye intikal etmesi mümkün değildir.

Acilen bir Danışma merkezine veya bir avukata başvurun!Aktiv.fluechtlingsrat-bw.de web sayfasında dava açmak için bir örnek ve bir erteleme etkisi için başvuru bulunmaktadır.

Dublin-III-Prosedüründe süreler

Dublin prosedüründe farklı süreleri vardır. Almanya, iltica prosedürünüzden başka bir ülkenin sorumlu olduğunu biliyor ise, o ülkeyle iletişim kurmak için çok az bir zamanı vardır. Daha sonra, o ülke belirli bir süre içinde yanıt vermelidir.
Ondan sonra, Almanya'nın sizi sınır dışı etmesi için 6 ay süresi bulunuyor. Eğer 6 ay sonra sınır dışı edilmediyseniz, iltica işleminizden Almanya sorumludur.

6 ay sonra otomatik olarak Almanya'da kalamazsınız. Önce BAMF'a bir mektup yazmalısınız.


Pro Asyl'in yapabilecekleriniz hakkında iyi bir broşürü var (maslesef sadece Almanca). Ayrıca w2eu web sayfasinda bilgi alabilirsiniz. Bilgiler Arapça, İngilizce, Farsça ve Fransızca olarak mevcuttur.

Dava açarsanız ve acele dilekçeniz reddedilirse, tekrardan son teslim tarihine kadar 6 ay süre var. Bir Danışma merkezine gidin.

Eğer izinizi kaybettirirseniz, 18 ay süre tanınıyor. Önceden haber verilmiş bir sınır dışı edilme gününde ortada yoksanız, o zaman izini kaybettirmiş olarak görünyorsunuz. Bir Danışma merkezine müracaat edin.